Meztelen fotókkal zsarolta barátját a neten a „Los Angeles-i filmsztár felesége”

A Pécsi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen, aki a megszerzett meztelen fotókkal zsarolta egy ismerősét.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett a közösségi médiában ismerkedtek meg egymással, közös zenei érdeklődés miatt kerültek kapcsolatba.

A nő már a kezdetek kezdetén álnéven tartotta a kapcsolatot vele, mint mondta, kétlaki életet él, részben Magyarországon, részben Los Angelesben, ahol egy ismert filmszínész felesége.

A későbbiekben a vádlott férfiként, ismét álnéven regisztrált a közösségi médiában, majd ezzel a profillal vette fel a kapcsolatot a sértettel. Azt állította magáról, hogy „a vádlott volt barátja”.

A sértett úgy érezte, szerelem szövődött köztük, ezért az álnéven írogató nő kérésére meztelen fényképeket küldött magáról – áll a vádiratban.

Majd zsarolni kezdte.

Megírta neki, hogy a képek a birtokába kerültek, és amennyiben nem küld neki pénzt, a képeket elküldi „az ismerősének”. A sértett végül 80 ezer forintot utalt át neki, de tovább követelőzött, viszont a sértett ezeket már nem teljesítette, hanem feljelentést tett.

Az elkövető cselekménye a zsarolás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 2–8 évig terjedő szabadságvesztés.