Miért éppen a Radnóti?

A Pécsi Radnóti a modern üzleti tudományok és az informatikai tudás megszerzésének középiskolája: 1 érettségi + 1 szakma = 2×-es esély a munkaerőpiacon!

hirdetés

A pályaválasztás, iskolaválasztás kérdésköre a gyermek, a család életében rendkívüli jelentőségű. Tudjuk, 14-15 évesen nem egyszerű ezeket a döntéseket meghozni, ezért tartjuk szükségesnek, hogy a választási lehetőségeket mindenki pontosan megismerje, és olyan iskolát válasszon, ahol a tanulmányi időszak alatt miközben általános műveltsége bővül, szakmai ismeretet, gyakorlatias tudást is szerez. Az összes ágazati képzésben résztvevő tanulóink számára korszerű, speciális felszereltségű informatikai és tanirodai műhelyek állnak rendelkezésre. Foglalkoztatók visszajelzései megerősítik, hogy volt tanítványaink felelős gondolkodással és alapos szakmai ismerettel végzik el a rájuk bízott feladatokat.

radnóti

Iskolánkba azokat várjuk, akik a humán, reál, idegen nyelvi műveltségi területek elsajátítása mellett jövőjüket üzleti, pénzügyi, ügyviteli vagy informatikai területen képzelik el közgazdászként, titkárságvezetőként, logisztikusként, jogászként, kommunikációs szakemberként, ügyintézőként, gazdasági informatikusként, szoftverfejlesztőként, stb. szüleik vállalkozók és gyermeküket a cég irányításába kívánják bevonni,
akik maguk is vállalkozókká kívánnak válni, szeretnék megismerni a gazdasági és pénzügyi folyamatokat, és igénylik, hogy azokat megértsék.

radnóti -  banner

Intézményünk a középfokú iskolai felvételi eljárás keretében központi írásbeli felvételi vizsgát szervez (www.radnoti-pecs.hu). A hozzánk felvételt nyert 8. osztályosok az első négy év után szakmai érettségi vizsgabizonyítványt szereznek, amely feljogosít arra épülően szakképesítés megszerzésére (1 év), szakirányú munkába állásra vagy felsőfokú továbbtanulásra.

Napjainkban az is lényeges szempont, hogy mindez ingyenesen és egyéb kedvezmények igénybevételével érhető el. A vidéki diákokat az iskola szomszédságában koedukált kollégium várja.