Milliárdok fejlesztésre

Jövőre lesz kész

Nyolc, összesen több mint kétmilliárd forint értékű közlekedésfejlesztési és környezetvédelmi projekt valósulhat meg a Dél-Dunántúlon a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) keddi döntése után – közölte a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (DDRFÜ) csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Az NFÜ tartaléklistán szereplő, Baranya és Tolna megyei projektek 2,24 milliárd forintos támogatásáról döntött.

Az ügynökség közleménye szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 913 millió forintos támogatásból kiépíti és korszerűsíti a Vajszló és Vejti közötti utat, ezzel egy újabb magyar-horvát határátkelési pont kialakításához készül el a szükséges infrastruktúra.

A szekszárdi önkormányzat 150 millió forintot nyert a közösségi közlekedés fejlesztésére; Sebestyén Attila, a DDRFÜ operatív igazgatója az MTI-nek elmondta: a tolnai megyeszékhelyen kerékpártárolókat építenek, illetve kerékpárutak jelölését, autóbuszmegállók utastájékoztató rendszerének kiépítését és két csomópont átépítését valósítják meg a projekt keretében.

További hat önkormányzat – Baranyában Pécs mellett Nagyharsány és Pócsa, Tolnában Báta, Sióagárd és Szakadát – összesen 1,28 milliárd forintot fordíthat a csapadékvíz-elvezetés kiépítésére és vízrendezésre – írta a DDRFÜ.