Milliárdos fejlesztés Szigetváron

A következő hónapokban több mint kétmilliárd forintból korszerűsítik a Szigetvári Kórházat – jelentette be Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Baranya megyei közgyűlés elnöke csütörtökön az intézmény dolgozóinak tartott értekezleten.

hirdetés

Elmondta: egy korábban elnyert és egy új, uniós finanszírozású pályázatnak köszönhetően jövő év elejétől összesen 2,1 milliárd forintos fejlesztés valósul meg az évente 80 ezer ember ellátását szolgáló Szigetvári Kórházban. A fejlesztések érintik a rehabilitációs és a kardiológiai osztályt, a betegutakat, az orvosi eszközök cseréjét és tartalmazzák egy új, sürgősségi betegellátó osztály kialakítását. Kitért arra, hogy az aprófalvas Nyugat-Baranyában – jelentős számban hátrányos körülmények között – élő emberek számára is ugyanolyan fontos, hogy XXI. századi betegellátásban részesüljenek, mint a megyeszékhely lakosainak.

– A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a betegeknek lehet nagyobb esélye a gyógyulásra, hanem a kórház dolgozói is megfelelő, modern körülmények közé kerülnek, gyakorlatilag infrastrukturális váltáson megy át a teljes intézmény – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Tiffán Zsolt3

 

A részletekről szólva Berecz János főigazgató elmondta: amellett, hogy megújul a kórház teljes gépészete, a pályázati forrásokból szinte minden osztály részesül valamilyen formában. Az egyik, 825 millió forintos pályázat az addiktológiai, pszichiátriai, mozgásszervi rehabilitációs és a súlyos agysérültek rehabilitációjával foglalkozó részlegük teljes megújítását, bútorozását, műszerezését célozza.

A másik, több mint 1,3 milliárd forintos támogatásból legkésőbb 2015 elejére kialakítanak egy teljesen új sürgősségi betegellátó osztályt, előnyösebbé teszik a szakrendelésekkel kapcsolatos betegutakat, átalakítják az ápolási osztályt, mentőhelikopterek számára leszállóhelyet építenek ki. Mindezek mellett eszközbeszerzésekre is sor kerül.

Egy 16 szeletes CT-berendezés kerül a kórházba, lecseréljük az intézmény elavult röntgenkészülékét, kardiológiai ultrahang készüléket szerzünk be, és lecseréljük a létesítmény informatikai eszközparkját is – tette hozzá a főigazgató.