Minden Gyerek Lakjon Jól! – Hegedűs Zsuzsa közleménye

Sajtóközlemény:

hirdetés

“A Népszabadság április 6-i számában, valamint a nol.hu oldalon megjelent ,,mégse laknak jól a gyerekek” című cikkében arról számolt be, hogy a dél-baranyai, szigetvári kistérségben 4 település jelentkezett az alapítvány idei programjába, akik közül csak 2 került fel a támogatandók listájára.

Hajas Endre, a körjegyzőség vezetője szerint január 31-én 13:38 perckor küldték el a 4 település jelentkezését. Mint a mellékelten csatolt listán látható, a január 30-i napon az alapítványhoz beérkezett e-mail listán egyik település sem szerepel.

A körjegyzőség másik két településének (Bürüs és Zádor) jelentkezése február 20-án érkezett meg (lásd a mellékelt lista) az alapítvány e-mail címére. Természetesen mind a 2 település felkerült a támogatottak listájára. A cikkekben említett két település nem szerepelt a jelentkezési listánkon.

Egy hónappal meghosszabbítottuk a jelentkezés határidejét, de a másik két település nem szerepel a március 1-ig beérkezett listáinkon.

Tehát Hajas Endre nem küldte el a jelentkezési lapokat, ami nélkül nem tudunk senkit felvenni a támogatott családok listájára.

Ezzel együtt, bár nem az alapítvány hibájából maradt ki a 2 település, ma reggel 8:35-kor Hajas Endrétől bekértük Gyöngyösmellék és Várad jelentkezési lapját.

A húsvéti ünnepek ellenére még a mai nap folyamán a 49 csomag vetőmagot a két település érintett családjainak ki fogjuk osztani. Erről Hajas Endre urat is tájékoztattuk, akit arra kérünk, mindkét településen szervezze meg a családok összehívását.  Ami a kisállat-osztást illeti, az ország 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségében múlt héten kezdődött el, tehát a többiekkel azonos időben, július 1-ig a két településen élő családok is meg fogják kapni az általuk igényelt kishaszonállatokat.

Szeretném felhívni arra a figyelmet, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 29.173 családnak juttatott támogatást, ebből az új családok  száma 12.521, de csak annak tudunk támogatást nyújtani, akik beküldték a jelentkezésüket. Mi mindent megteszünk, hogy minden család részesüljön az alapítvány támogatásából, ezért köszönjük, hogy felhívták a figyelmünket erre a helyzetre, bár a hibát nem mi, hanem Hajas Endre körjegyző követte el.

A körjegyzőséget vezető urat arra kérjük, hogy kérjen bocsánatot a családoktól és az alapítványtól is.”

Hegedüs Zsuzsa

a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke

 • Macsinga Béláné

  Hegedűs Zsuzsának szeretnék írni 7-en élűnk egy szocpolos házban a családipótlékot kapom 3-om gyerekre és a szocialis segélyt amiből kifizetem a villanyt és a tartozásokat marad 10ezer ft és ebből tengődönk egy hónapig és azt szeretném megkérdezni tőle hogy én miért nem vagyok rászoruló ember azt a vetőmagot és kisállatot én is elfogadnám mivel volna hova űltetni és én is tudnám gondozni az állatokat és a növényeket ha van rá lehetőség szeretnénk mi is megkapni ezt Köszönettel ! Macsinga Béláné 3575 berzék új út 1. tel: 06703588898

 • T.E.

  Szeretnék segitséget kérni, mivel nagyon nehéz anyagi körülmények között élünk.
  Igaz, van házunk, -még- van autónk is amit már használni sem tudunk, mivel 5 keresőbőll senkinek nincs munkája. Még a segélyt is megvonták, mivel férjemmel együtt ketten nem vehetjük igénybe, csak az egyikünk. Már lassan enni sem tudunk mit, ha azt akarjuk, hogy legyen villany, vagy meleg lakás. Kérem, hogy ha valaki tud valamilyen segitségnyujtásról irjon, mert már nem tudok hova fordulni.
  Köszönettel: .T.E.

 • andi

  kérem hatúdnak segiteni valamijen modon nagyon nehéz hej zetben élünk 7en egy tartos beteg gyermekem ha túdnának tartos élelemel elöre is köszönöm pácin hasas ut goré attiláné