Minden infó elérhető már az adóbevalláshoz

Mától minden aktuális bevallási információ elérhető a NAV honlapján, sőt, akik maguk szeretnék elkészíteni bevallásukat, már hozzáférhetnek a 19SZJA bevallás webes kitöltő programjához.

Már elérhető a 19SZJA személyijövedelemadó-bevallás nyomtatványa és a kitöltéséhez szükséges felület.

hirdetés

Azok, akik maguk készítenék el a bevallásukat, már használhatják a webes kitöltőprogramot is, ami a legegyszerűbben ide kattintva érhető el.

A NAV idén is minden adózónak, egyéni vállalkozóknak, mezőgazdasági őstermelőknek és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek is készít adóbevallási tervezetet.

A magánszemélyeknek és azoknak a tavaly egész évben katás vagy evás egyéni vállalkozóknak, akiknek volt főállásuk és kaptak munkabért (szja-köteles bért), tervezetük automatikusan bevallássá válik, ha önállóan nem nyújtják azt be.

A főállású egyéni vállalkozóknál, az őstermelőknél és az áfás magánszemélyeknél ahhoz, hogy a tervezetből bevallás legyen, beküldés előtt mindenképpen ki kell egészíteniük azt a tavaly szervezett jövedelmi adatokkal.

Az szja-bevallási és befizetési határidő egységesen, valamennyi adózóra vonatkozóan 2020. május 20.

Saját adóbevallási tervezetét március 15-től bárki megnézheti az ügyfélkapun keresztül ide kattintva vagy erre az oldalra lépve.

Aki nem használ ügyfélkaput, március 16-ig többféle módon is, adóazonosító jele és születési dátuma megadásával kérheti a tervezet postázását:

  • SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon
    (ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn),
  • a NAV honlapján elérhető űrlapon,
  • levélben,
  • formanyomtatványon (BEVTERVK),
  • telefonon a 1819-es hívószámon,
  • személyesen az ügyfélszolgálatokon.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.

hirdetés

Hirdetés