Minden második magyar nyaral

A Generali Biztosító felmérése szerint az idén a magyar lakosság 47 százaléka tervez nyaralást.

hirdetés

A nyaralási főszezon kezdete alkalmából a Generali reprezentatív kutatást készített, 1200 főt, 18-59 év közötti embert kérdeztek meg terveiről, korábbi utazási tapasztalatairól.

A biztosító társaság által az MTI-hez hétfőn eljutatott közlemény szerint a felmérés kimutatta, hogy a nyaralni szándékozók többsége, az összes megkérdezett 37 százaléka belföldön pihenne, és szinte minden üdülni vágyó a vízparton szeretné tölteni szabadságát.

A kutatás adatai alapján általánosságban elmondható, hogy inkább a férfiak, a 18-29 évesek, a budapestiek és a felsőfokú iskolai végzettségűek terveznek valamilyen formában utazást. Külföldi utazásra az idén mindössze a megkérdezettek 14 százaléka gondol – közölte a Generali.

A felmérés szerint a kirándulás, túrázás főleg a belföldön, míg a városnézés külföldön népszerűbb a nyaralók körében.

A kutatás kitért a nyaralók korábbi rossz élményeire is, eszerint minden tízedik magyar nyaralóval előfordult már, hogy üdülése során ő vagy családtagja balesetet szenvedett, három százalékuk kórházi ápolásra is szorult külföldön, ami a megfelelő utasbiztosítás hiányában akár többmilliós költséggel is járhatott – hívja fel a figyelmet a biztosító társaság.

A Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) tapasztalatai szerint a balesetek, megbetegedések nagy része tengerparti üdülések alkalmával történik – közölte a biztosító társaság.

MEGOSZTÁS
Előző cikkAknakereső delfinek
Következő cikkParlagfű-Nap