Mindenki Pécsért: a Fidesz idején haverokra költötték a városi cégek nyereségét

Mintha Bánki Erikre is utalnának a közleményben, de ez csak tipp.

hirdetés

Közleményben reagáltak a pécsi közgyűlés városvezető koalíciójának frakciói Csizmadia Péter és Vári Attila tegnapi közleményére. A fideszes önkormányzati képviselők sarcolásról írtak annak kapcsán, hogy az önkormányzat osztalékot vett ki saját cégéből, a Pétávból.

A Mindenki Pécsért frakciói a következőket írják:

  • A Fidesz vezetése alatt az önkormányzati cégek azért nem fizettek osztalékot a városnak, mert a nyereség “haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra” ment el.
  • A túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetésével lehetőség nyílt arra, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek.
  • A most kivett osztalékot a koronavírus-járvány elleni védekezésre költik.
  • Csizmadiától és Váritól azt kérdezik, hogy szerintük hova kellene kerülnie a pécsi adófizetők pénzének, Budapestre, Mohácsra vagy Moszkvába.

Ez ugyan nincs bent a közleményben, de Mohács emlegetése talán nem véletlen. Bánki Erik fideszes képviselő, akit sokan az elmúlt tíz év pécsi fideszes városvezetése mögött tevékenykedő szürke eminenciásként emlegettek, mohácsi.

A közlemény teljes szövege:

Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

mostanra már mi és a pécsiek is pontosan tudjuk, hogy miért nem fizetett a Fidesz vezetése alatt a város egyetlen önkormányzati cége sem osztalékot. A nyereséget, a pécsiek pénzét ugyanis nem a városra és annak lakóira, hanem haverokra, mondvacsinált tanácsadói szerződésekre, zsíros ügyvédi megbízásokra költötték.

Az új pécsi városvezetésnek az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítása, valamint a túlárazott ügyvédi és tanácsadói szerződések megszüntetése volt az egyik első dolga. Ezzel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az önkormányzati cégek osztalékot fizethessenek, a pécsi adófizetők pénze pedig valóban őket szolgálja.

Hogy teljesen világos legyen az osztalék célja: az összeget az új koronavírus járvány elleni védekezésre szánjuk.

Tisztelt Csizmadia Péter és Vári Attila,

ezek után már csak egy kérdés maradt, amire a pécsiek választ várnak: ha nem a város javát szolgálják, akkor hova kerüljön a pécsi adófizetők pénze?

A.: Budapestre

B.: Mohácsra

C.: Moszkvába

Erre várjuk a választ!

Köszönettel:

A Mindenki Pécsért Egyesület frakciói”