Mindenkinek buli lesz

Pécs egyik legnagyobb ékköve a Zsolnay-negyed

Család, egészség, barátok, kikapcsolódás: a boldog élet receptje. Ehhez kíván hozzájárulni a Zsolnay Kulturális Negyed gazdag tavaszi programkínálatával, melyből ki-ki a saját ízlésének megfelelő szórakozást választhatja.

hirdetés

A szinte minden témát és korosztályt lefedő, változatos rendezvények sorát a Legnagyobb Buli a Legkisebb Utcában program nyitja április 26-án, a Kézműves Boltok Utcájában. Igazi vásári hangulat, finom nyalánkságok, koncertek, kézműves programok, kóstolók és kedvezmények várják a látogatókat a Kézműves Boltok Utcája ünnepnapján! A boltosok számos meglepetéssel készülnek régi és új vásárlóiknak: a Pécsi Briós Tejivó és Pékműhely törzsvásárlói szerencsejátékkal, Kispék Műhely foglalkozással. A Dezső Bácsi Kedvenceiben borlekvárokat lehet majd kóstolni, a Csoko-Láda Csokoládéboltban akár a saját csokoládénkat is elkészíthetjük, a Nosztalgia Cukorkakészítő Látványmanufaktúra vattacukorral is készül, míg a Signo Galériában ezen a napon 15% kedvezménnyel vehető meg minden új Zsolnay porcelán termék. Az Elektronikus Modelljárművek Játszóháza új autópályákat, modelleket mutat be, a Kerámia Festödében pedig minden megfesthető tárgyra kedvezmény jár. Az ingyenes programon 10 órától a Philharmonic Brass zenél, 15 órától pedig fellép a Zsolnay Wind Orchestra, a TükeZoo és a BOSS – Band of StreetS.

Pár nappal később már az egyetemisták veszik birtokba a Zsolnay Negyedet, ugyanis április 30. – május 2. között itt zajlik a Pécsi Egyetemi Napok (PEN). Mintegy száz produkcióval, hazai és külföldi zenekarokkal, DJ-kkel, kulturális és közösségi programokkal várják az érdeklődőket. Itt lesz a magyar könnyűzenei élet krémje, fellép többek között Ákos, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a 30Y. Ráadásul a PEN belépővel rendelkezők egyet fizet, kettőt kap Örökség jegy kupont kapnak, mellyel ketten megnézhetik a Zsolnay Negyed kiállításait, a pécsi világörökségi helyszíneket és a Középkori Egyetemet.

A férfiak szívét megdobogtató igazi ínyencség várja azokat, akik május 2-án kilátogatnak a Zsolnay Negyedbe. Az oldtimer felvonuláson körülbelül hetven darab harminc évnél idősebb, vagy olyan Mercedes-Benz gyártmányú személyautó látható, amely a stuttgarti MB Classic Center által „Classic” besorolást nyert (R107, C107, W123, S123, W116).

A kitűnő állapotú autók mellett érdemes odafigyelni a személyes egészségre is. Schobert Norbival, id. Dárdai Pállal, Rátgéber Lászlóval és Iványi Dalmával is találkozhatnak a Zsolnay Sport- és Egészségnapokon május 16–17. között a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az ingyenes programon több mint 50-féle sportág mutatkozik be, amiket persze ki is próbálhatnak az érdeklődők. Lesz többek között fitness, tánc, küzdősport gála, kosárlabda, foci, extrémsport-bemutató, de a mozgáson túl életmód előadások, főzőshow és kóstoló, közönségtalálkozók, állapotfelmérések, helyi kézművesek vására és rengeteg játék várja az egészségre szomjazókat!

A tavasz zárásaként kellemes, közös időtöltésre, egy igazi békebeli piknikre látogathatnak ki a Zsolnay Negyedbe május 29–31. között. Piknikpokrócok és megannyi finomság várja az ide érkezőket. A Zsolnay Piknik során a kulisszák mögé is bepillanthatnak a látogatók: a PTE Művészeti Kar megnyitja műtermeit és próbatermeit, hogy az érdeklődők megismerhessék az ott zajló munkát. Könnyűzenei koncerteken, gyerekfoglalkozásokon és a Zsolnay Negyed látványosságainak játékos megismertetését célzó programokon vehet részt a közönség, s egyet fizet, kettőt kap jegyakcióban látogathatják 30–31-én a Zsolnay Negyed kiállításait. Fellép a DAL 2015 idei győztese, Csemer Boglárka (Boggie), de színvonalas zenei programot ígérnek a Csík Zenekar, a Takáts Eszter Beat Band vagy a Septeto Internacional kubai-svájci-olasz-magyar zenekar koncertjei is.