Mindent az étrend-kiegészítőkről

Még a megvásárlás előtt megismerkedhetünk a gyógyszernek nem minősülő termékekkel egy internetes oldalon. A listázásban a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Gyógyszerészeti Intézetének munkatársai is segédkeztek. 

hirdetés

A Magyar Gyógyszerész Kamara felvetésére, a Pécsi Tudományegyetem ÁOK Gyógyszerészeti Intézetének munkatársaival folytatott együttműködés eredményeként a www.gyogytermektar.hu weboldalon már elérhető a „Gyógyszernek nem minősülő termékek adatbázisa”, amely étrend-kiegészítőket, gyógytermékeket, gyógyteákat, kozmetikumokat, orvostechnikai eszközöket, speciális gyógyászati célra szánt tápszereket és egyéb “gyógyszernek látszó” termékeket tartalmaz, különböző forrásokból származó rendszerezett adatbázis-tartalommal.

Az „Adatbázis” több szempontú szűrési funkcióval segíti a termékválasztást, a megfelelő alkalmazást és egészségügyi kockázatok elkerülését, kiemelten az egyes érzékenységekre figyelmeztető összetevőket. A termékkör számosságát és ellentmondásosságát ismerők számára nem meglepő, hogy az “Adatbázis” nem teljes körű, elsősorban a gyógyszertári forgalmazásban számottevő részarányt képviselő termékeket jeleníti meg bővebb adattartalommal.

Az adatbázis céljáról, felépítéséről, alkalmazásáról, korlátairól bővebb tájékoztatást talál a www.gyogytermektar.hu weboldalon.