Mindent a devizahitelről!

Pécs város önkormányzata, az MNB és a Széchenyi Hitelszövetség együttműködésével lakossági fórum kerül megrendezésre a devizahitelekkel kapcsolatban március 24-én, kedden.

hirdetés

A jelenlegi sokféle jogszabályi változás kapcsán több családnak vannak, lehetnek gondjaik, kérdéseik a devizahitelekkel /lakás, autó, személyi kölcsön/ kapcsolatban.

A szerződések megkötésekor mindenki jó üzletnek tartotta a devizában történő hitelszerződés megkötését. Ekkor úgy tűnt, hogy a feltételek igen kedvezőek és lehetőséget adott a családoknak, hogy többféle célt időben gyorsabban megvalósítsanak ennek segítségével, melyet még a reklámok is erősítettek.

A jelenlegi jogszabályi változásokról a média tényeket közöl, az önkormányzat azonban megpróbál emberközpontú ismereteket adni.

Annak a lehetőségét biztosítják az érdeklődők számára,  hogy megismerjék a jogaikat, kötelezettségüket, mozgásterüket a mai törvényi szabályozással kapcsolatban. Megoldási módszereket, lehetőségeket mutatnak be, nem okokat, okozatokat, áldozatokat, bűnösöket!

Közeleg a banki elszámolási határidő, mely minden devizakölcsönre vonatkozik (2015.03.01-04.30)!

Az Önkormányzat és az MNB támogatásával a Széchenyi Hitelszövetség ezúton tisztelettel meghívja Önt és kedves hozzátartozóit az alábbi időpontban megtartott ankétra.

„A devizahitelek és ÖN” egy olyan fórum, ahol lehetőséget kap, hogy kérdéseire iránymutatást kapjon!

Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza, Pécs, Széchenyi tér 7-8.

Időpontja: 2015. március 24. 17 óra

PROGRAM:

17:00 – 17:45 A devizahitelekkel kapcsolatos törvényi háttér ismertetése (megszűnt kölcsönök, problémamentes fizetés, késedelem, felmondás, végrehajtás, követelésengedményezés, peres eljárás)

17.45- Egyéni kérdések feltevése-válasza, őszintén, nyíltan!