Mindenütt egyre inkább öregszik a társadalom

Az idősek nem a múlthoz, hanem a jelenhez és a jövőhöz is hozzátartoznak – hangsúlyozta Páva Zsolt. A polgármester az Idősek Világnapján köszöntötte a szépkorúakat a Kodály Központban. A negyedszerre megrendezett programon a Pécsi Nemzeti Színház darabjaiból hoztak ízelítőt. De felléptek fiatal művészek is.

hirdetés

Az idősebb korosztály számára ismertebb darabok részleteivel készültek a Pécsi Nemzeti Színház színészei. Az egész délutános programsorozatot immáron negyedik éve rendezik meg. Páva Zsolt, Pécs polgármestere szerint a hétköznapokban elengedhetetlen, hogy fejet hajtsunk nagy-, illetve dédszüleink előtt. Kitartásukkal és szeretetükkel példát mutatnak, egyszerű és bölcs tanácsaikkal pedig megkönnyítik a fiatalabbak életét.

– A szép kort megéltek megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk, hiszen így vagy úgy, de nekik köszönhetünk mindent, a mi sikerünk bennük gyökerezik – mondta  Páva Zsolt Pécs polgármestere.

Hozzátette: a fiatalok feladata immáron az, hogy megőrizzék és tovább építsék azt, amit adományoztak az idősek.

Az Idősek Világnapját 1991 óta ünneplik. Célja a figyelemfelhívás arra, hogy mindenütt egyre inkább öregszik a társadalom. A becslések szerint ugyanis a világban 600 millió, 60 év feletti él. A szakemberek úgy jósolják, hogy számuk 2025-re megkétszereződik.