Mink Olivér lett a PMFC vezetőedzője

A szezon végéig az eddigi pályaedző Mink Olivér irányítja az OTP Bank Ligában hatodik helyen álló PMFC-Matias labdarúgócsapatát.

hirdetés

Mink a hétfőn menesztett Mészáros Ferencet váltja – jelentették be a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Matyi Dezső tulajdonos elmondta, hogy a vezetőedző-cserére azért került sor, mert megbomlott a csapategység, a döntés a tavaly december óta tartó folyamat vége.

“Az edzőváltás nem azért történt, mert elégedetlenek vagyunk a szerepléssel. Jó hangulatú, hajtós meccseket akarunk játszani, amelyekben tavasszal nem volt részünk – közölte Matyi Dezső. – A közönség kiszolgálása az elsődleges cél. Mészáros Ferenc a 13 hónap alatt jó munkát végzett, de a csapatnak frissítésre van szüksége a kispadon.”

Az új vezetőedző személye azért lehet érdekes, mert amikor Mészáros Ferencet menesztették, a vele együtt érkezett Mink Olivér felajánlotta lemondását, de azt a klubtulajdonos nem fogadta el.

“Számomra ez nagy lehetőség, de nem én vagyok a fontos, hanem a csapat jövője, a jövőképe” – jegyezte meg Mink Olivér.

A pécsi alakulat tavasszal csak egyszer, a Kecskemét otthonában győzött, legutóbb szombaton, a kiesés ellen harcoló Pápa vendégeként játszott gól nélküli döntetlent. Az együttes szombaton az Újpestet fogadja az NB I-ben.