Minősítés nélkül is kapnak pénzt

Januártól az alapfokú egyházi és magánfenntartású művészeti iskoláknak nincs szükségük minősítésre a normatív támogatáshoz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

hirdetés

A tárca tájékoztatása szerint a december 31-ig önkormányzati fenntartású, azt követően állami fenntartásba kerülő iskolákkal ellentétben az egyházi és magánfenntartású iskolák finanszírozása 2013. január 1-jétől fő elemeiben nem változik meg az idei költségvetési évhez viszonyítva, azaz a 2012/2013. tanévben végig normatív alapú támogatásra számíthatnak ezek az intézmények, illetve azok fenntartói.

A köznevelésről szóló törvény 2013. szeptember 1-jével hatályba lépő új szabályai szerinti finanszírozás tehát a 2013. január 1-je és 2013. augusztus 31-e közti időszakot értelemszerűen még nem érinti – tette hozzá a minisztérium.

Az Emmi utalt arra, hogy az Országgyűlés kedden elfogadta a 2013. évi költségvetést, amely az egyházi és magániskolák normatív hozzájárulásával kapcsolatban azt a módosítást tartalmazza: a 2012. évi költségvetési törvény december 31-én hatályos 3. mellékletének vonatkozó alpontjában foglaltakat azzal az eltéréssel kell alkalmazni, hogy a normatív hozzájárulásra való jogosultságnak nem feltétele a minősített alapfokú művészetoktatási intézmény vagy a kiválóra minősített alapfokú művészetoktatási intézmény cím megszerzése. A minisztérium azt írta, ennek értelmében 2013. január 1-jétől az említett alapfokú művészeti iskoláknak nincs szükségük minősítésre a normatív támogatáshoz.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBetegágyak sittesektől
Következő cikkÉlelmiszerlavina