Mit csinálnak a közgyűlés után? – 1. rész

Sorozatunkban azoknak a képviselőknek a további sorsáról írunk, akik nagyobb szerepet kaptak a pécsi politikában az elmúlt ciklusokban, de nem kerülnek be a következő testületbe. Füredi Péter például folytatja ügyvédi pályáját, míg Gonda Tibor vállalkozásaihoz vonul vissza, társadalmi megbízatásainak fenntartása mellett.

hirdetés

Füredi Péter, a Magyar Demokrata Fórum egyetlen képviselője, az önkormányzati bizottság korábbi elnöke teljes mellszélességgel civil pályáját folytatja. Az eddig is ügyvédként dolgozó képviselő belvárosi irodájában fogadja továbbra is az ügyfeleket. Mint közleményében kijelentette: úgy látszik, egyelőre nincs szükség az MDF-re.

Dévényi Sándor, az ÖPE képviselője elsősorban azért nem indul a választásokon a harmadik ciklusában is, mert szeretne visszatérni a tervezőasztalhoz. Az Ybl-díjas építész sosem tartotta magát politikusnak, így nyolc év után úgy gondolta, ideje visszatérnie egész emberként eredeti mesterségéhez.

Fuchs Gábor, a népjóléti bizottság korábbi elnöke, az MSZP megyei irodavezetője is a civil pályára tér vissza. A képviselőséget eddig sem főállásban végző Fuchs a választásokig a kampányban segíti a szocialistákat.

Gonda Tibor korábbi szocialista alpolgármester saját vállalkozásaihoz vonul vissza. Többek között egy tanácsadó céget vezet, amely a területfejlesztési pályázatok terén nyújt segítséget más társaságoknak. Továbbra is elnöke marad az Orfűi Turizmus Egyesületnek és a Pécs-Mecseki Borút Egyesületnek.

Juhász István, a Szövetség Pécs Városáért Frakció (SzPV) képviselője, korábbi városi MSZP-elnök már augusztusban eldöntötte: nem indul a választásokon. Mint mondta, szeretne az autósporttal is foglalkozni, lehetőség szerint tehetséges fiatalokat menedzselni autóversenyeken. Azt még nem tudja, hogy néhány év múlva mennyiben változik meg a közéleti tevékenységhez való hozzáállása.

Mindum Károly szabaddemokrata képviselő eddig sem főfoglalkozásként dolgozott mint képviselő, s a választások után is marad eredeti szakmájánál a városi környezetgazdálkodási cégnél. Felszabaduló idejében több időt szánna hobbijára, a sportra.