Mit véthetett Fürst Izabella?

A Szociáldemokraták október 12-ig, az önkormányzati választások napjáig nem beszélnek arról, hogy milyen hibát követett el Fürst Izabella, akit emiatt visszaléptettek a főpolgármesteri posztért való indulástól – mondta Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke kedden az M1 Ma Reggel című műsorában – adta hírül az MTI.

hirdetés

Csak annyit mondott, hogy a korábbi jelölt “olyan súlyos hibát” követett el, ami miatt így kellett dönteniük.

Schmuck Andor szerint Fürst Izabella mentségére szól, hogy fiatal még a politikában, – s ahogy Facebook-oldalán közzétett videóban Fürst Izabella is fogalmazott – rutintalansága közrejátszott a hiba elkövetésében.

A Szociáldemokraták elnöke kifejtette, kétféleképpen dönthettek volna: vagy elbújnak, aztán történik valami, vagy hoznak egy gyors döntést; utóbbit választották, mivel nem akarták veszélyeztetni további csaknem 200 jelöltjük esélyét.

A Szociáldemokraták először Árok Kornélt, a párt kommunikációs igazgatóját nevezték meg főpolgármester-jelöltjükként. Árok Kornél azonban visszalépett, s azt mondta, a párt kampányát irányítja majd. Augusztus 21-én mutatták be Fürst Izabellát a Szociáldemokraták és a Magyar Nők Szövetsége közös jelöltjeként.