MLSZ: pénzbírság, büntetés

Számos klubot pénzbírságra ítélt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén a bajnoki, illetve Magyar Kupa-mérkőzésen elhangzott szurkolói bekiabálások miatt.

hirdetés

A Videoton FC-Ferencváros NB I-es találkozó kapcsán mindkét csapat 150 000 forintos büntetésben részesült. A székesfehérváriaknak a hazai szurkolók részéről pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, míg a fővárosiaknak csak utóbbi indok miatt kell fizetniük.

A Haladás szintén azért kapott 250 000 forintos pénzbüntetést, mert szurkolói trágár rigmusokat skandáltak a Győr elleni bajnokin.

A hétvégén kiállított játékosok közül Balogh Bélát (Pécs) három, Rafe Raccini Wolfét (Győr) és Asmir Suljicot (Újpest) pedig egy-egy meccsre tiltotta el a testület.

A Magyar Kupában rendezett Újpest–Ferencváros derbivel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt a hazaiaknak 600 000 forintot kell átutalniuk. A vendégek sem úszták meg a pénzbüntetést: a drukkerek által kiabált megbotránkoztató rigmusoknak és pirotechnikai eszközök használatának, valamint székek feltépésének és bedobálásának 300 ezer forint volt az “ára”.

A Pécs-Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a hazaiak 400 000 forintos pénzbüntetést kaptak rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és pirotechnikai eszközök használata, valamint rasszista megnyilvánulások miatt.

A Diósgyőr 50 000 forinttal megúszta a Videoton ellen MK-találkozót, amelyen – az MLSZ tájékoztatása szerint – a hangosbemondót nem rendeltetésszerű működtették.