Mocisok figyelem!

Motoros napot szerveznek március 23-án, szombaton Pécsett. A rendezvény célja, hogy a motorosok számára képzett szakemberek által felügyelt gyakorlási lehetőséget biztosítsanak.

A jó idő beköszöntével egyre több kerékpáros és motorkerékpáros közlekedésére kell
számítani az utakon, hiszen a négykerekű járművek fenntartási költségei az egekbe szöktek és aki megteheti, a közlekedésnek ezt a nagyságrendekkel olcsóbb módját választja akár munkába járáshoz is.

A dinamikus és biztonságos közlekedést akarja segíteni a Motoros Nap Pécsett.

Rendezvény célja
A motorosok számára képzett szakemberek által felügyelt gyakorlási lehetőséget biztosítása, továbbá a téli szezont követően a motorozástól elszokott járművezetők felkészítése az újabb motorozási időszakra. Bővíteni az elméleti tudást és bemutatni a motorkerékpáros kategóriák (2013: AM, A1, A2, A) képzés- és vizsgarendszerét és lényegében a személyi sérüléses, motoros balesetek számának csökkentése.

Résztvevők
A játékos vetélkedőkben – motorkerékpár vezetői engedélyt nem igénylő –, gyakorlásokban kortól és nemtől függetlenül mindenki részt vehet. A szimulátor használata: 12 éves kortól, az elméleti feladatok teljesítésére 14. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek, függetlenül a KRESZ-szel kapcsolatos előképzettségüktől.

A motorosok mellett a gépjárművezetőket és a kerékpárosokat részére is baleset-megelőzési programokkal és hasznos tanáccsal látják el a szervezők.

MOTOROS NAP:
2013. március 23. (szombat)
Pécs, TESCO Áruház (Makay út)

Hirdetés