Modern iskolák Pécsen

A Zsolnay Kulturális Negyed kiállításaihoz kapcsolódó és folyamatosan bővülő múzeumpedagógiai foglalkozásokat mutattak be a pedagógusoknak a negyed tanárok számára szervezett nyílt napján.

hirdetés

A nevelők bepillantást nyerhettek a rendszeresen megszervezett programokba, többek között a Rózsaszín „bazár”, a Porcelánia – Az Aranykor titka, Gyáralapítók kora című ismeretterjesztő előadásokba.

pedagógusok2
Sok pedagógus volt kíváncsi a polgármester köszöntőjére

A pedagógusok a nyílt napon a csillagászati, földrajzi, űrkutatási és természettudományos ismeretterjesztés módszerei mellett a múzeumpedagógiai-, természettudományos- és a Herkules műhely programjait is megismerhették.

pedagógusok5
“Értékeinket nemcsak megőrizni kell, hanem azokat át is kell adni a fiatalabbaknak”

– A városban nagy szükség van a pedagógusokra, az elmúlt években több milliárd forintot költöttünk arra, hogy felújítsuk iskoláinkat, óvodáinkat – mondta Páva Zsolt a rendezvény megnyitójának kezdetén, majd hozzátette, hogy a városvezetés azonban nem áll itt meg, folytatni fogják az óvoda- és iskolafelújítási programot, hogy mind a pécsi fiatalok, mind pedig a pécsi pedagógusok méltó és modern környezetben taníthassanak és dolgozhassanak.

pedagógusok3
A maratoni múzeumjáró túra előtt

A városvezető végezetül hangsúlyozta, hogy a negyed értékeit minden tanárnak meg kell ismernie, hogy a diákjaiknak is tovább tudják adni a tapasztalataikat. A nyílt nap pedig ebben a folyamatban játszik fontos szerepet.