Molesztáltak a busók?

Egy 15 éves lányt fogdostak végig a busók Mohácson, aki ezután sírva fakadt – írja a bama.hu. A történetet a lány édesapja hozta nyilvánosságra.

hirdetés

A család kedden volt Mohácson, a busójárás utolsó napján. A hangulattal nem volt gond, csak miután több busó közrefogta a kislányt. Egyikük odalépett hozzá és végigfogdosta a lány melleit, fenekét majd haladt is tovább – írja az apa.

A kislányt már ekkor zavarták a történtek, de ezután még két álarcos érkezett, akik a lányt közrefogták. Amikor kiszabadult a busók öleléséből, sírva fakadt – áll a levélben. Utóbb kiderült, ők is végigtapogatták a lányt.

A szülők hiába álltak közvetlen gyermekük mellett, a hatalmas subák miatt nem látták a lányukat és nem látták azt sem, hogy mi történik.

Az apuka a történtek után a sajtóhoz fordult és megírta az esetet, hogy a busójárás szervezői “találjanak valamiféle megoldást, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő”!

Reagáltak a busók és a szervezők is

Nem vagyunk pedofilok, ez egy ősi ünnep – mondta a el Bischof Péter, az Izabrani Ketsching busócsoport főbusója a pecsiujsag.hu-nak. A busóknak nincs etikai kódexük, hogy konkrétan ilyenkor hogyan illik viselkedni, de mivel ez egy ősi népszokás ezért a körbetáncolás és simogatás, ölelés hozzá tartozik a téltemetéshez.

A szervezők részéről Hegedűs Emese állt a busók mellé, aki elmondta, hogy sem a szervezők, sem a rendőrség felé nem érkezett bejelentés hasonló esetről.