Molotov-koktélt kapott, mert rászólt a tolvajra?

Egy pécsi család autóját a néhány napja Molotov-koktéllal gyújtották fel. A család szerint ezzel akarták megfélemlíteni őket, miután korábban szóltak: ne lopják el a gyermekük kerékpárját.

hirdetés

 

Néhány évvel ezelőtt költözött a család a keleti városrész egyik csöndesnek tűnő utcájába, ám nem sokáig volt nyugalmuk: az asszony állítása szerint ugyanis néhány hete egy fiatalkorú srác az udvarukból akarta ellopni kislánya biciklijét. A fiú el is kerekezett zsákmányával, de rákiabáltak, így sikerült a családnak visszaszereznie a biciklit, a tolvajt viszont nem kapták el.

A nő azt gyanítja, hogy a történteknek köze lehet a minap történt Molotov-koktélos támadáshoz, s a fiú családja így akarta megfélemlíteni őket. Az autónak egyébként a jobb első ablakát törték be, és ott dobták be a gyúlékony anyagot. A gépjármű percek alatt lángra kapott, így mire a tűzoltók kiértek, semmi nem maradt az autóból – tudta meg a Pécs TV híradója.

A család másnap feljelentést tett, ugyanakkor a Pécsi Rendőrkapitányság a tűzoltóság jelzését követően már aznap helyszíni szemlét tartott. Miután megállapítást nyert, hogy bűncselekmény történt, elrendelték a nyomozást nagyobb kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.