Egyhavi csapadék hullott le kedden + VIDEÓ

Akár az átlagos havi csapadékmennyiség fele is lehullhat az esti órákig Pécsen; Lengyel László, a pogányi meteorológiai állomás munkatársa szerint a zivatarok környezetében komoly széllökések lesznek és akár jégeső is hullhat a város egyes részein.

hirdetés

 

Brutális vízátfolyás Harkány és Pécs között:

 

Mint azt az Országos Meteorológiai Szolgálat régiós központjának munkatársa elmondta, az esőt hozó front betörése óta a becslések szerint már több mint tíz milliméter csapadék hullott le, s a nap végéig összesen 20-30 milliméternyi esőt kaphatunk. A számokat jól érzékelteti, hogy Pécs térségében a sokéves átlag május hónapban 60 milliméternyi csapadékot mutat.

Lengyel László a várható fejleményekkel kapcsolatban elmondta: a nap folyamán jég is társulhat az esőhöz, amennyiben eléri egy-egy komolyabb zivatargóc a várost. Ennek során erőteljes széllökésekre is számítani lehet majd. A csapadék mennyisége az esti órákban csökken, majd abba is marad.

Szerdán már csak kisebb esők, záporok várhatóak, a hőmérséklet nem esik vissza. Több-kevesebb napsütés mindenütt várható, azonban erősen felhős területek és időszakok is lesznek, a legtöbb felhő éppen nálunk, a Dél-Dunántúlon lesz.