Mosómedvét fogtak be Pécsen

A maci barátságos, de otthon tartását nem ajánlják. Képes rumlit csinálni és gyorsan megszokni!

Nem kis meglepetést okozott az a mosómedve, aki az elmúlt hetekben végigtivornyázta a várost, végül egy magas fán várta a megmentőit, azaz egész pontosan egy mesterlövészt – számolt be róla a Pécsi Újság. Az Amerikában őshonos állatot január elején látták először a Mecsek lankáin, de csak most sikerült befogni.

hirdetés

A vizeket kedvelő maci elég jól alkalmazkodik az emberhez, mégis nagyon ritka, hogy szabadon kószálna Magyarországon. Évente azért egy-két példányt kilőnek a vadászok.

A maci elég barátságos
Barátságos jószág a mosómedve

Most Pécsett viszont megmentettek egyet, aki épp a Sport utca egyik fáját szemelte ki ideiglenes lakhelyének. Úgy tudjuk, hogy egy ott lakó értesítette az állatmentőket az “új szomszédról”. A bundás befogása elég nagy körültekintést igényelt. Az ugyanis egy több mint tíz méter magas fa tetején gubbasztott. Így az altatólövedéket mesterlövésszel adatták be neki. Ezután pedig egy ponyván landolt az állat.

Bár a pécsi mosómedve egyedül mászott a fára, azért íme milyen ügyesen mozognak a magasban:

A mosómedve jelenleg a Misina állatmenhelyen kapott egy csinos kis ketrecet, ahol megitatták, megetettek és megvizsgálták. Az ápolt külsejű macinak valószínűleg lehetett gazdija, ezért az lehet, hogy kitették vagy épp meglógott otthonról. Bár úgy tudjuk hetek óta kószálhat a szabadban, így az a valószínűbb, hogy kitették a szűrét.

170216_mosomedve2
Kis mancsaival bárhova felkapaszkodik

Az állatnak még nem adtak nevet, mert abban bíznak, hogy valaki jelentkezik érte.