MSZP: hazugság volt

Lemondott a városról a kormány

“Eltűnt ígéretek, becsapott baranyaiak” címmel sajtótájékoztatót tartott Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője melyen felháborítónak nevezte, hogy a Fidesz kampányában ígért közúti fejlesztések tetemes részét visszavonták.

hirdetés

„Botrányos, felháborító, vállalhatatlan, és egyenes hazugság” volt Fidesztől olyan közúti fejlesztési tervekkel kampányolni, amiket most visszavontak, mondta Tóth szerdai sajtótájékoztatóján.

A megoldás egy javaslat benyújtása lesz
A megoldás egy javaslat benyújtása lesz

Mint azt megírtuk, nemrég derült ki, hogy meglehet: a megyében korábban tervezett gyorsforgalmi fejlesztéseknek csak egy része valósul meg. A 2018-ig tartó időszak építkezési terveiből ennélfogva – a nem megfelelő forgalmi mutatók miatt – kikerült az M60-as út Barcsig történő meghosszabbítása, az új drávai híd, a 67-es út meghosszabbítása a határig. Mindeközben kizárólag az M6-ost hosszabbítják meg az országhatárig, viszont a közel 20 kilométeres szakasz azonban csak kétszer egy sávos lesz, azaz nem lesz autópálya.

A képviselő sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy a kertvárosi elkerülő fizetőssé tételével csak azt fogja elérni az önkormányzat, hogy a probléma, amire az elkerülő megoldást jelentett – név szerint a Maléter Pál út tehermentesítése – vissza fog térni, mivel az elkerülőt senki nem fogja használni, ha fizetni kell érte.

Tóth szerint mindebből az látszik, hogy a kormány, és az önkormányzat lemondott Pécsről és Baranyáról.

Végezetül hozzátette, a megoldás érdekében már tettek lépéseket. Be fognak ugyanis nyújtani egy javaslatot, melyben az októberben még létező közúti fejlesztési tervek visszaállítását fogják szorgalmazni.