Mulatság és tánc moldvai módra

Szerdán este hét órakor kezdődik a Juhos együttes koncertje és táncháza a Dominikánus Házban: részt vehet rajta bárki, aki vidámságra és mozgásra vágyik.

hirdetés

Fotó: juhos.net

A Juhos együttes táncházában moldvai lépésekkel és dallamvilággal ismerkedhet az érdeklődő. A formáció legfőbb céljának tekinti a moldvai népi kultúra autentikus elsajátítását és továbbadását.

A kaposvári csapat közel hat évvel ezelőtt, egy szilveszteri zenélés során alakult. Röviddel a megalakulás után sorra kapta a felkéréseket, eleinte Kaposvár környékén, majd az ország több városában és külföldön is sikert arattak. A koncertek mellett hamarosan táncházakat is rendeztek. Egy születésnap kapcsán szerenáddal kedveskedtek az ünnepeltnek – a zenekar azóta vállal éji szerenádot is.

Színpadi fellépéseik mellett rendszeresen részt vesznek különböző fesztiválokon és tehetségkutató versenyeken. A formáció tagjai: Decsi Anna és Felde Rebeka (ének), Bogdán Gergely (furulya, kaval), Husi Gyula (koboz, citera), Koch Máté (hegedű, tilinkó) és Pataki Norbert (dob, doromb)

Czimermann Zsuzsanna írása.