Multikultúra egy együttestől

Szerdán egyetlen koncert is nagy segítséget nyújt a képzeletbeli világutazáshoz, hiszen a közönség a “The Durgas” tagjait köszöntheti a nemrégiben megnyílt Ti Ti Tá Klubban.

hirdetés

A zenekar tagjai sokak számára a zenei nyíltságról lehetnek ismerősek. Szerzeményeikben a domináns roots reagge és rock mellett a keleties motívumok, afrikai dallamvilág, s a pop elemei is fellelhetőek. Saját albumaik mellett filmzenével is foglalkoznak, egyik művük például a “Hotel Sahara” című filmben hallható.

Az együttes az ezredforduló táján alapította a zenész tertvérpár, Benjii (gitár, ének) és Christopher Schimmersbach (szólógitár). A valódi megalakuláshoz szükség volt egy dobosra, akire Rainer Baumgartner személyében leltek rá. A trióhoz később csatlakozott Alex Czerny billentyűs és Katy J. Arnovik basszusgitáros is.

Rendszeresen turnéznak Amerika és Európa nagyobb városaiban, a Föld majdnem minden országban megfordultak már. A rengeteg utazás és tapasztalat teremti meg az igazi “wolrd music” életérzést.

A globális gondolkodás nemcsak a zenére, hanem a felelősségre is érvényes. Rengeteg jótékonysági koncerten és segélyakcióban is részt vettek, többek között Koszovóban, az indonéz tsunami áldozatainak megsegítéséért, illetve résztvettek a bangkoki “XV. Nemzetközi AIDS/HIV Konferencián” is.

Czimermann Zsuzsanna írása