Munkába áll: “seriff” védi Pécsbányát

Smaniotta Ferenc rendőrzászlós teljesít ezentúl szolgálatot Pécsbányatelepen körzeti megbízottként, miután pénteken a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly jelenlétében átadták a Debreceni Márton utca 24. szám alatti körzeti megbízotti irodát.

hirdetés

Az államtitkár szerint örömteli az együttműködés a hatóság és az önkormányzat között, ami illeszkedik a kormány elképzeléseibe, a nemzeti együttműködés rendszerébe, hiszen abban kiemelt célok között szerepel a közbiztonság helyreállítása.

A helyi védettség alatt álló épület felújítása hatmillió forintba került, amit a város állt. A pénzből teljesen felújították az ingatlant, amely a körzeti megbízott irodája mellett szolgálati lakásként is funkcionál. Az ünnepélyes átadatón a terület részönkormányzatának vezetője, Kővári János országgyűlési képviselő elmondta: a helyi lakosság igényelte az állandó rendőri jelenlétet, s ezért hozták létre az irodát, illetve a rendőrségnek köszönhetően áll szolgálatba a megbízott.

Korontos Zoltán városi rendőrkapitány elmondta, a statisztikákból ugyan az kiderül ki, hogy a Gyárváros – beleértve a Pécsbányatelepet is – a legbiztonságosabb városrész Pécsett, de egy szociológiai felmérés szerint az itt élők ezt nem érezték így.

Pécs részéről Nagy Csaba alpolgármester közölte: 2005 óta kevesebb a bűnesetek száma, s az ország nyolc nagyvárosa közül Pécsett követik el a legkevesebb bűncselekményt, ami a hatóság munkáját is dicséri. A városban már működik az Európa Kulturális Fővárosa program keretében kiépített kamerarendszer, és a körzeti megbízotti iroda létrehozása is azt bizonyítja, hogy Pécs fontosnak tartja a közbiztonság megteremtését.