Munkában a katasztrófavédelem

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának közleményt adott ki a csütörtöki téli időjárás tapasztalatairól.

hirdetés

Közlemény:

“Az egyre hidegebbé váló télies időjárás miatt az ország számos pontján tegnap is szükség volt a katasztrófavédelem és az együttműködő szervezetek, a karitatív szervezetek, valamint a közműszolgáltatók szakembereinek a segítségére.

Jelenleg már csak két megye – Hajdú-Bihar és Nógrád – területét fedi hótakaró. Tegnap a legalacsonyabb hőmérsékletet, -5 fokot Heves megyében mérték és az ország nagy részén fagypont alatti hőmérséklet volt.

Csütörtökön összesen 15 embert sikerült a téli időjárás káros következményeitől megmenteni, közülük tizennégyet a kihűléstől, valamint egy embert szállítottak kórházba a mentők orvosi ellátásra.

A hivatásos katasztrófavédelmi erők, a rendőrség, az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, a polgári védelmi szervezetek, valamint a mentők, a közútkezelők, a polgárőrség és a karitatív szervezetek tegnap összesen 680 szakemberrel és 223 eszközzel vettek részt a téli időjárással összefüggő káresetek felszámolásában.”