Mutatjuk hol és mikor pótolja be a Biokom az elmaradt permetezéseket

A Biokom Nonprofit Kft. 2020. július 13-án végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken az előző héten elmaradt permetezési munkák pótlását.

hirdetés

A vegyszeres növényvédelmi munkákra a levéltetvek felszaporodása és károsítása miatt van szükség. Július 13-án a Berek sétány, Diana tér, Szondi sétány, Melinda utca és a Rókus sétány fáit permetezik.

A munkálatokra az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig.

A felhasznált permetszerek: Tazer 250 SC (gombaölő) TOPAS 10 EC (gombaölő) Mospilan 20 SG (rovarölő) Vektafid A (rovarölő) Csöpp Mix (lombtrágya) Decis Mega (rovarölő) Coragen 20 SC (rovarölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. A közterületen található eszközökre (például autókra) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

A Biokom a kezelendő faegyedek közelében lakók türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. Továbbá kérik a környék lakóit, hogy tegyék meg az olyan fontosnak tartott, szükséges intézkedéseket, mint például: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Váratlan időjárás változás, illetve előre nem látható műszaki probléma a terveket is módosíthatja az éjszaka folyamán.

A pótpermetezés részletes menetrendje itt található. 

hirdetés

Hirdetés