Mutyit emlegetve reagált a Fidesz a városvezetés Mecseket érintő fejlesztési terveire

Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz-frakció vezetője

A valóságra “furcsán” reflektáló közleményt küldött a pécsi Fidesz, a párt közgyűlési frakciója az önkormányzat szerdai sajtótájékoztatójára reagált.

Utóbbin a város mecseki részét érintő fejlesztési tervekről esett szó.  A „Megújuló Mecsek” koncepció keretében teljesen újjászülethet 

  • a Mandulás kemping, amit megvásárolna a város a tulajdonosától;
  • a volt Vidámpark területe;
  • de tervben van egy erdei elektromos kisvasút is;
  • valamint egy mecseki libegő is létesülhet.

A Fidesz minderre egy olyan közleménnyel reagált, aminek kulcsszavai:

  • szivárványkoalíció,
  • leszámolás,
  • árulás,
  • telekbiznisz,
  • mutyizás.

Számon kérik például, miért nem a volt Vidámpark területét akarja fejleszteni a “baloldal”, noha ez, mármint a Vidámpark területe pont a szerdai sajtótájékoztató egyik hangsúlyos része volt. 

A közlemény teljes szövege:

Két éve várják a pécsiek a baloldali városvezetéstől, hogy megkezdje az érdemi munkát. Két év telt el anélkül, hogy Péterffy Attila és szivárványkoalíciója az itt élők és itt vállalkozók érdekeit képviselné. Két éve másról sem szól a beígért új politikai stílus, mint a haverok és szocialista érdekkörök gátlástalan kiszolgálásáról és helyzetbehozásáról, valamint az egymással történő leszámolásokról és árulásokról.

Az elvesztegetett két év után nagyon vártuk, hogy végre egy valódi fenntartható gazdaságfejlesztési programot ismertet Ruzsa Csaba és az újonnan leigazolt Kóbor József. Sajnos azonban a pécsieknek ismét csalódniuk kellett a baloldalban, hiszen úgy tűnik, hogy a városvezetés erejéből és tehetségéből gazdasági csodafegyverként csak egy kisvasút, egy libegő és egy újabb homályos telekbiznisz bejelentésére futotta. 

Felháborító ugyanis, hogy a szocialisták idején a baloldali üzleti köröknek elprivatizált Mandulás Kempinget ismét mutyizásra kívánják felhasználni. Nem is olyan régen a Mandulásba még szocialista luxus villapark építését tervezték. A pécsiek ellenállása miatt kútba esett elképzelést most egy újabb követi. Ne legyenek kétségeink ugyanis, hogy a Mandulás Kemping magántulajdonosa lenne az egyedüli aki jól járna azzal, ha a méregdrága ingatlant a várossal megvetetné. Miért nem a már jelenleg is önkormányzati tulajdonú vidámpark fejlesztését tervezi a baloldal? Feltehetően azért, mert parancsot teljesítenek, a kemping-bizniszt így vagy úgy, de végig kell vinniük.

Péterffyéknek láthatóan semmilyen érdemi elképzelésük nincs arról, hogy mit is kellene kezdeniük a várossal, a haveri érdekkörök kiszolgálásán kívül.

Két éve kizárólag az előző, fideszes városvezetés alatt elindított ötvennél is több fejlesztési projekteket viszik tovább és adják át az elkészült beruházásokat.

Elfogadhatatlan, hogy míg az előző városvezetés bölcsődéket, óvodákat, orvosi rendelőket újított fel, Kertvárosi Rendelőintézetet, iparcsarnokokat, irodaházakat, napelemparkot, közösségi tereket és kerékpárutakat építtetett, előkészítette az új vásárcsarnok és elindította a régóta várt aquapark beruházását, addig két év alatt a baloldal még a városfejlesztési elképzeléseit összefoglaló tanulmányt sem volt képes elkészíteni, nem hogy konkrét gazdaságfejlesztési projekteket.

Ideje lenne Péterffy Attilának és csapatának kihúzni a fejüket a homokból és szétnézni, akár más baloldali vezetésű városokban is, ahol Péccsel szemben valóban érdemi munka, az ott élő városlakók és ott működő vállalkozók érdekeinek tényleges képviselete zajlik, mert ha az eddigi szocialista tempót diktálják, annak a pécsiek látják kárát.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja