Na milyen területen erősít a Huawei?

Vállalati és kormányzati adatkezelési, illetve számítástechnikai felhő szolgáltatási területeken kíván terjeszkedni Magyarországon a Huawei – tájékoztatta Alan Guo, a Huawei Enterprise értékesítési elnökhelyettese a szakma és a sajtó képviselőit csütörtökön Budapesten.

hirdetés

A kínai Huawei távközlési és informatikai vállalati adat- és informatikai szolgáltatási feladatokra és berendezések szállítására szakosodott érdekeltsége, a Huawei Enterprise 2010-ben jött létre. Működésének első teljes évében, 2011-ben 92 millió dollár forgalmat ért el világszerte.

A Huawei Enterprise számítástechnikai felhő szolgáltatások technológiai és harvder hátterének kiépítésével, illetve adatkezelési szolgáltatásokkal áll nagyvállalatok, közüzemi szolgáltató vállalatok és kormányzati szervek rendelkezésére.

A vállalati adatkezelési feladatok fejlesztését a Huawei Enterpise hálózattervezési, hálózatintegrációs és adatmigrációs szolgáltatással segíti. Gavin Dai a Huawei Technologies Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a tájékoztatón kifejezte a Huawei együttműködési szándékát magyar szakmai partnerekkel a vállalati adatkezelési szolgáltatások nyújtására.