Nagy Csaba a közgyűlés elnöke

Nagy Csaba csak kitérőt tett. Minden feladatnak örül, mondja.

Megalakult az új összetételű Baranya Megyei Közgyűlés, elnökének egyhangú szavazással Nagy Csabát választották kedden Pécsen – adta hírül az MTI.

hirdetés

Az előző ciklusban országgyűlési képviselőként és Pécs alpolgármestereként is dolgozó fideszes politikus az ülésen mondott beszédében a területfejlesztési céllal Baranyának jutó európai uniós források minél hatékonyabb felhasználásának fontosságára hívta fel a figyelmet.
Azt mondta: a 301 település lakóit képviselő megyei vezetésnek első körben 40 milliárd forint támogatás sorsáról kell döntenie, s azon kell dolgoznia, hogy a megvalósuló projektek a lehető legnagyobb mértékben élénkítsék a gazdaságot és segítsék a munkahelyteremtést.

A Baranya Megyei Közgyűlésben a Fidesz-KDNP 11, a Jobbik és az MSZP 3-3, a DK és az LMP 1-1 képviselői helyet kapott. A képviselők a keddi ülésen az elnökkel együtt esküt tettek, majd átvették megbízólevelüket. Frakciót a Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP tudott alakítani. A mandátumot szerzettek között három nő foglal helyet és hatan az előző közgyűlésnek is tagjai voltak.