Nagy sikert aratott a képzés a PTE-n

Június 30-án zárult a Pécsi Tudományegyetemen az a másfél éves projekt, melynek keretében több száz egyetemi vezető és oktató számára tartottak hasznos képzéseket, kurzusokat. Az Európai Unió és a Magyar Állam által a projekthez nyújtott támogatás meghaladta a 33 millió forintot.

hirdetés

A projekt egy igényfelméréssel kezdődött, ahol arra voltak kíváncsiak a szervezők, milyen képzésekre jelentkeznének a legszívesebben „Magyarország első egyetemén” az oktatók, vezetők. Ennek eredményeként a várható angol és német nyelvoktatáson túl indult kurzus informatikai, pedagógiai és menedzsment ismeretekből is.

– Közel háromszázan jelentkeztek a képzésekre, ami meghaladta a várakozásainkat, hiszen minden egyetemi vezető és oktató igen elfoglalt – kezdte beszámolóját a projektmenedzser, Muity György. A lemorzsolódás sem volt jelentős, így végül több mint kétszázan vettek részt a kurzusokon. A hagyományos jellegű képzések mellett tíz tréninget is tartottunk a jelentkezőknek, többek között közösségi marketing, munkahelyi ergonómia, valamint modern infokommunikációs eszközök témakörökben.

A projekt hosszabb távon is nyomot kívánt hagyni az egyetem életében: egy műhelymunka keretében a PTE legfelsőbb vezetői körének lehetősége nyílt az egyetemi stratégia fejlesztésére, tudatos formálására. Az irányított együttgondolkodást a hazai magatartás¬tudományi szervezetfejlesztés egyik kiemelkedő alakja, „Az örömteli szervezet” című könyv társszerzője, dr. Lövey Imre vezette.