Nagyobb lesz a biztonság Komló?

Tízmillió forintnyi támogatást kapott Komló a régóta tervezett térfigyelő kamerarendszer kiépítésére. A fejlesztés a Belügyminisztérium közbiztonság-javító programjának jóvoltából valósul meg. A kamerák felszerelése rövidesen elkezdődik. 

hirdetés

Az ország számos régiójának kisebb-nagyobb települései mellett Komló is jelentős központi támogatást nyert el a Belügyminisztérium pályázatán a város térfigyelő hálózatának kiterjesztésére. A kormány által kiemelt prioritásnak tekintett terület a közbiztonság javítása, ezért évről-évre milliárdos nagyságrendű forrás áll rendelkezésre kamerarendszerek telepítésére és üzemeltetésére.

– Az idei pályázaton Komló több ezer önkormányzat közül került be abba a 177-be, amelyet a rendőrségi és bűnmegelőzési szakemberekből összeállított bírálóbizottság kiválasztott. A város ennek köszönhetően 9,9 millió forint vissza nem térítendő támogatásra tett szert, amely a tervezett beruházás költségeinek jelentős részét fedezi. – mondta el Polics József polgármester.

A támogatás egy összegben, hamarosan megérkezik a város számlájára, így rövidesen kezdődhet is a kamerák felszerelése. A városlakók biztonságérzetét pozitívan érintő beruházás néhány hónapon belül be is fejeződik, így az új kamerák még az idén üzembe állnak a város számos pontján.