Nagyobb üzletbe költözik a Játéksziget

Mintegy 10 százalékos növekedéssel zárta az évet a Játéksziget hálózat, melyhez a pécsi üzlet kiemelkedő forgalma is jelentősen hozzájárult, ezért az Árkádon belül még nagyobb üzletbe költöznek.

hirdetés

A Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex Kft. tapasztalatai szerint a válság alatt a családok egyre kevesebbet költöttek játékra. A cég vezetője, Borhi János szerint azonban pozitív fordulatot hozott a 2014-es karácsonyi szezon, ugyanis mintegy 10 százalékos növekedéssel zárta az évet a Játéksziget hálózat; 1,4 milliárd forintos nettó forgalmat értek el divízió szinten, melyhez a pécsi Játéksziget üzlet kiemelkedő forgalma is jelentősen hozzájárult, ezért nagyobb üzletbe költöznek.

A húsvét előtti forgalom a pécsi üzletben mindig az országos átlag felett van, általában 5-7 ezer forint körüli értékben költenek a vásárlók. A március 3-án nyitó új bolt 330 négyzetméteres, közel 5000 árucikkre bővíti kínálatát. Lehetőség lesz a játékok kipróbálására is az új játszórészen és a játékokon kívül kibővített választékban kaphatók majd parti kellékek is.