Nagyok kispályán

Közel nyolcszáz mérkőzés, 3810 gól. Véget ért az idei városi kispályás Labdarúgó Bajnokság. A szezon alatt kilenc csoportban zajlottak a küzdelmek. A szezonzáró díjkiosztót pénteken tartották.

hirdetés

A Szuperligában a TESZ megvédte bajnoki címét, az I. osztályban pedig a Forza Yellows végzett az élen. A legmagasabb osztályban a tizennyolc forduló alatt összesen 454 gól született, a legtöbb találatot a második Kácsor Síremlék labdarúgója, Somogyi László szerezte, aki 28 alkalommal talált be az ellenfél kapujába. Érdekesség, hogy a bajnok TESZ együtteséből a legjobb góllövő csak a tizedik helyen végzett a góllövőlistán.

Az I. osztályban volt kiélezettebb a küzdelem, végül a Forza Yellows zsebelte be az aranyérmet. A bajnokcsapat sokat köszönhet rutinos támadójának, a tavalyi teremtorna leggólerősebb labdarúgójának, Teszárik Zoltánnak, aki a szezon során szerzett 24 góljával az aranyérem mellett a gólkirályi címmel is büszkélkedhet (emellett még a Szenior B-csoportban is esélyes az első helyre).

A Honsa-Neolit FC az első fordulóban elszenvedett vereségét követően már nem hibázott, így tizenhét veretlen kör után, két egymást követő évben, két különböző osztályban lett bajnok, így jövőre már az I. osztályban szerepelhet.

Ábrahám Attila, a bajnokság főszervezője elmondta, hogy bár az időjárás nem kedvezett a mérkőzéseknek, az esőzések miatt például több fordulót is el kellett halasztani. de a rendező PSN Zrt. közben igyekezett színesíteni is a programot, a labdarúgók és családtagjaik júniusban egy sportnapon is részt vehettek.

A díjkiosztó gálát november 9-én tartották a Baranya Megyei Önkormányzat dísztermében. A díjátadón értékes nyeremények is gazdára találtak, a fődíj egy több tízezer forintos kerékpár volt.

A csapatok számára viszont csak a szabadtéri szezon ért véget, a játék nem, hiszen a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. immár második alkalommal rendezi meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban a november közepén rajtoló téli teremtornát.