Nagyot szólt a gyerekbuli Pécsett

Míg a gyerekeknek szórakozás, addig apukák tömkelegének edzés volt Halász Judit pécsi koncertje. A telt házas buliban ugyanis csak az láthatta a mesevilág művésznőjét, aki nyakiba kéredzkedett. A hatás viszont nem maradt el.

hirdetés

A gyerekek kedvence legújabb lemezének dalait hozta el a pécsieknek. A “Kezdődhet a mulatság” című előadás főként a családi ünnepek fontosságáról szól.

– Nagyon jó kedélyű dallamokkal készültem a pécsi fesztiválra. Számomra azért fontosak ezek a dalok, mert néha túl szomorúak vagyunk, hogy észre vegyük az ünnepek vidámságát. Talán ez segít. Énekelek az anyák napjáról, karácsonyról, de arról is, hogy az állatoknak is lehet szülinapjuk – mondta Halász Judit a koncert előtt.

16'08'19_045
A fesztivál első telt házas buliját Halász Judit adta

Halász Judit egyébként nem először jár Pécsett. Azon túl, hogy rendszeresen koncertezik a városban, korábban – a főiskola elvégzése után – itt játszott a színházban.

– Sok minden változott az elmúlt évtizedekben a városban, de örömmel látom, hogy még a kicsik is érdeklődnek a kultúra iránt – jegyezte meg a művésznő.

Arra a kérdésre, hogy szerinte hogyan lehet lekötni a mai fiatalokat, csak egyszerűen annyit felelt: egy húsz évvel ezelőtti előadás, ma már nekem is borzasztóan unalmas. Minden változik, nekünk is változnunk kell és ezt el kell fogadni.

Apukáknak edzés, gyerekeknek buli
Apukáknak edzés, gyerekeknek buli
– Eljön az idő, hogy a gyereket jobban érdeklik az elektromos kütyük. Ez pedig már korán megmutatja, hogy milyen beállítottságú lesz. Úgy gondolom, hogy azok akik kevésbé szeretik a meséket vagy a zenét azokkal nehezebb.
 
A gyerekek nagy része azért szereti azt, ami elvarázsolja őket, csak a pillanatot kell megtalálni, amikor fogékonyak a mesére, a zenére.
– Én régebben az unokáimnak szinte a lefekvés pillanatában meséltem. Kicsit korábban tettem őket ágyba és akkor többet tudtam mesélni. Aztán kiderült, hogy érdekelte őket vagy sem, hogy engem hallgattak vagy inkább néznék a Batmant.
De Halász Judit Batmant már nem mesélt. Szerinte ugyanis még ő sem olyan ügyes, hogy azt el tudja mesélni.