Nálunk van az ország legromantikusabb szálláshelye

Második alkalommal állította össze a magyarországi szállások toplistáját az Utazok.hu cégcsoport. A lista és a hozzá kapcsolódó Aranycsengő díj a belföldi utazók véleményének legteljeskörűbb felmérése, több mint 35 ezer szavazat alapján készült el. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztják ki. Az első díjat az utazók szavazatai alapján idén a sümegi Hotel Kapitány Wellness nyerte, a legromantikusabb szálló pedig a bikali Puchner Kastélyszálló lett.

hirdetés

Ami a szállásfoglalásokat illeti, a kiválasztott úti cél tekintetében nincs jelentős változás az előző évhez képest. A népszerű régiók és városok közelsége természetesen a szálláshelyek sikerének fontos összetevője, ugyanakkor egy-egy szállás is jelentősen hozzá tud járulni az adott környék turistaforgalmához és népszerűsítéshez. Erre jó példa a dél-dunántúli régióban, Baranya megyében a bikali élménybirtokon található Puchner Kastélyszálló, mely idén a 2014 legromantikusabb szállása Aranycsengő elismerést vihette haza, és a családbarát kategóriában is harmadik helyezést ért el.

Aranycsengő díjak 2014:

Az Aranycsengő díj az Utazok.hu Top 10-es listáján alapul (http://www.utazok.hu/aranycsengo-dij). A 2014-ben másodszor megjelenő lista az egyetlen összeállítás, amelyet nem zsűri állít össze, hanem közvetlenül az utazók véleményét tükrözi. Idén jelentősen, 40%-kal növekedett a szavazók száma, így már több mint 35 ezer szavazat érkezett. Az Aranycsengő díjat a fődíj mellett öt kategóriában osztják ki.

A legjobb szállás az utazók véleménye alapján a sümegi vár alatt elhelyezkedő Hotel Kapitány Wellness lett, a zalakarosi Hotel Karos SPA Superior és a balatonfüredi Anna Grand Hotel Wine&Vital előtt.
Kategóriák
A legromantikusabb kategóriában az Aranycsengő díjat a bikali Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok kapta.
Az év családbarát szálláshelye címet idén (ahogy tavaly is) is az összesítésben is élen végző Hotel Kapitány Wellness nyerte el.
Az idősebb generáció által leginkább kedvelt szálláshely a zalakarosi Hotel Karos Spa Superior.
A legbarátságosabb és a legjobb ár-érték arányú kategória nyertese is a zalakarosi Art Hotel.