NAV: Nyugtát karácsonyra is!

Az ünnepeket megelőző hetekben, napokban kiemelt figyelmet fordít a NAV a szezonális termékek és szolgáltatások ellenőrzésére az üzletekben és a közterületeken egyaránt – adta hírül az MTI.

hirdetés

A Dél-dunántúli régióban az ünnepi időszak minden jelentősebb eseményén, helyszínén jelen lesznek a hivatal munkatársai és ellenőrzik a
a bizonylat-kibocsátás rendjét, a nyilvántartások vezetését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, az adószámhoz kötött tevékenységeket, a dolgozók bejelentését, az áruk eredetét.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ebben az időszakban jelentősen megnövekszik a szabálytalanságok száma, ezért kiemelt figyelmet fordít a NAV ezek kiszűrésére.

Az ellenőrzések főbb helyszínei lesznek a kirakodóvásárok, piacok, ünnepi rendezvények, kitelepülések, üzletek, szolgáltatók és vendéglátók.
Az ellenőrzések célzottan termékekre és szolgáltatásokra irányulnak, mint például a fenyőfa, hal, karácsonyi díszek, ajándékok, zöldség-gyümölcs, szaloncukor, pirotechnikai eszközöket értékesítők, vendéglátóhelyek, téli sporttevékenységhez köthető szolgáltatók.

Az ellenőrzések az ünnepek után is folytatódnak, így bárhol és bármikor lehet számítani a NAV munkatársainak megjelenésére.