Négy halott a vonatbalesetben

 Személyvonattal ütközött össze egy autó csütörtökön Csornán, a balesetben négy ember meghalt – tájékoztatta a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. szóvivője az MTI-t.

hirdetés

Vonattal ütközött össze egy autó Csornán, négy ember megh

Rázó László elmondta, hogy a baleset a 86-os úttal párhuzamos mellékút vasúti átjárójában történt. A személyautó a tilos jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött egy személyvonattal.

Vonattal ütközött össze egy autó Csornán, négy ember megh

Az autóban utazó négy ember vesztette életét. Az első információk szerint a Győrből Sopron felé tartó vonaton utazók közül senki sem sérült meg – tette hozzá.

A vasúti közlekedés a helyszínelés és a műszaki mentés idejére szünetel a szakaszon, az utasokat vonatpótló buszokkal szállítják.

Ruskáné Takács Anita, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy a vonat az ütközés után mintegy kétszáz méteren keresztül tolta maga előtt az autót.

Polgárfi Tímea, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy az érintett útszakaszt lezárták. Az MTI úgy tudja, hogy a balesetben három felnőtt és egy gyermek halt meg.