Negyedszer fésülik végig az M60-ast

Jövő szerdán reggel nyolc és délután négy óra közötti ismételten sor kerül a „Páternoszter” elnevezésű összehangolt fokozott ellenőrzésre az M60-as autópálya területén. A rendőrök és társszerveik főként a hamis okmányokra és az illegálisan hazánkban tartózkodókra “utaznak” majd.

hirdetés

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett akcióban a VPOP, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság is részt vesz.

Mint tájékoztattak, az ellenőrzés célja elsősorban a “migrációs cselekményeket” végrehajtó személyek felkutatása, a schengeni ellenőrzési rendszerben szereplők kiszűrése, a hamis, hamisított okmányok felderítése, valamint illegálisan hazánkban tartózkodók felkutatása, “ezáltal a közbiztonság, valamint a térség közlekedésbiztonsági helyzetének javítása”.

Az akció során a rendőrség természetesen a gépjárművek közlekedésbiztonsági ellenőrzését, sebességmérést, a pihenőidők betartásának ellenőrzését, a passzív biztonsági eszközök megfelelő használatát, körözött személyek és járművek, ittas vezetők kiszűrését is elvégzi.