Négyszáz dolgozónak ad munkát a Jabil

Január végétől négyszáz dolgozó alkalmazásával indít elektronikai termékek szervizelésével foglalkozó üzemet a Jabil Circuit Magyarország Kft. Pécsen. A cég tervei szerint a létszám a következő években még bővülhet is, amennyiben a piaci kilátások kedvezőek lesznek.

hirdetés

Páva Zsolt, Pécs polgármester kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy január végétől négyszáz fő alkalmazásával nyitja meg üzemét a Jabil Circuit Magyarország Kft. Pécsett. Mint ismert, még idén a Flextronics is elindítja a termelést, így jövő év elejére félezer munkanélküli kaphat munkát a városban.

A Jabil a Flextronicshoz hasonlóan a csődbe ment Elcoteq dolgozóit részesíti előnyben a toborzáskor. Elhangzott: a négyszáz fővel történő indulást követően az amerikai vállalat kedvező piaci körülmények esetén a létszám bővítését is elképzelhetőnek tartja.

A floridai székhelyű, 21 országban és 59 telephelyen több mint 85 ezer munkavállalót foglalkoztató vállalat a világ elsőszámú elektronikai cégeinek beszállítójaként működik. A Jabil Magyarországon eddig két gyáregységgel volt jelen, s több mint 7100 munkavállalót foglalkoztatott.

„Választásunk azért esett a baranyai megyeszékhelyre, mert a városban megfelelő számú szakképzett és jó elektronikai szervizelésű tapasztalattal rendelkező munkaerő áll rendelkezésre” – mondta Pajor Attila, a Jabil Circuit Magyarország Kft. ügyvezetője. Emellett fontos volt, hogy munkanékülieknek adhatnak munkát, így az állam bértámogatást biztosít számukra, a város pedig egyéb, nem anyagi jellegű segítséget biztosít az induláshoz.

A pécsi gyárban a dolgozók a vállalat szervizelési és logisztikai üzletágában tevékenykednek majd. Európa számos pontjáról érkeznek majd Pécsre a javításra szoruló elektronikai eszközök, számítógépek, távközlési eszközök, okostelefonok, adattárolók.

Hogy pontosan hol nyit majd üzemet a vállalat, még nem ismert. Erről jelenleg is folynak a tárgyalások, mondta Pajor Attila.