Nehéz nap volt ez: három súlyos balesethez vonultak a tűzoltók

Szalántán, Hosszúhetényben és Beremenden történtek a balesetek június 24-én, csütörtökön, melyhez szükség volt a megyei tűzoltók segítségére – számolt be honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Balesettel indult a reggel Szalántán, a település külterületén egy személyautó előzés következtében letért az úttestről és fának ütközött. A helyszínen szerencsére egy szabadnapos tűzoltó is ott volt, aki áramtalanította az autót és bejelentette az esetet.

Az egység kiérkezés után biztosította a helyszínt, átvizsgálta a személyautót.

A járművezetőt a mentők látták el, majd kórházba is szállították. A műszaki mentés ideje alatt a rendőrség irányította a forgalmat.

Fél óra sem telt el Hosszúhetényben két autó frontálisan ütközött. Összesen hárman sérültek meg, kórházba szállították őket a mentők. Az egység átvizsgálta, áramtalanította a sérült járműveket, a beavatkozás ideje alatt teljes útzár volt a helyszínen.

Pár órával később Beremenden kocsi ütközött egy teherautóval. A balesetben az autó sofőrje sérült, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba. A villányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a személyjárművet.

Galéria:

Fotók: Pécs HTP, Siklós HTP