Nehéz sorsú gyermekeken segítenek

Páva Zsolt polgármester is látogatást tett a Csányi Alapítvány által támogatott Lőcse utcai közösségi házban kedden. Az intézmény tehetséges, ám valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetű gyermekeket támogat. Most a város segítségével egy tágasabb ingatlanba helyezhetik át pécsi székhelyüket.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

A Csányi Alapítvány Életút Tehetséggondozó Programján keresztül olyan, jó képességekkel megáldott, ám valamilyen oknál fogva hátrányos helyzetű gyermekeket támogat, akikben a jövő tehetségei lehetnek jelen. A tehetséggondozás központja minden térségben a közösségi ház, amely öt településen, köztük Pécsett, második otthonként szolgál a programban résztvevő gyerekeknek.

A pécsi Lőcse utcában lévő közösségi házban tett látogatásakor Páva Zsolt polgármester közelebbről is megismerte az alapítvány működését, a gyerekeket és az őket támogató szakképzett mentorokat.

Mint a találkozót követően újságíróknak elmondta, megbeszélést folytattak Csányi Erikával, a Csányi Alapítvány kuratóriumi elnökével és Radoszáv Miklóssal, a Csányi Alapítvány ügyvezető igazgatójával is. Az alapítvány gazdái jelezték, hogy jelenlegi pécsi telephelyükön már csak nehézségek árán tudják végezni az oktató-nevelő munkát, ezért a város segítségét kérték.

Páva Zsolt elmondta: az önkormányzat eltökélt célja, hogy egy jobb, tágasabb ingatlant keres az alapítvány számára, hiszen Pécs számára is kulcsfontosságú, hogy a nehezebb sorsú gyermekek is karriert építhessenek. E célt szerinte remekül szolgálja a Csányi Alapítvány.

A közösségi házban jelenleg mintegy harminc általános iskolás korú gyermeket tanítanak angol nyelvre, matematikára, segítik művészeti oktatásukat. Képzésükre fejenként és évente egymillió forintot fordít az alapítvány.