Nekiállt a kivitelező a Tettyének

Már dolgoznak a tettyei városrészben a Sztráda 92 Kft. munkatársai a kulturális főváros program elmaradt köztérfejlesztési munkálatain. A szakemberek az Ágoston tértől a romokig teszik rendbe a területet, fejezik be az elmaradt feladatokat decemberig.

Mint azt Merza Péter, a munkákat levezénylő Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója lapunknak elmondta, a Sztráda 92 Kft.-nek szerződés szerint három hónapja van az összesen mintegy 300 millió forintos feladat elvégzésére. Először két területen, a Tettye téren és az Ágoston téren ragadnak szerszámot.

Előbbi esetében első ízben a tér északi oldalán, azaz a Barátúr és a Böckh János utca térségében dolgoznak majd. Ezt követően a Tettye utca északi oldalát „veszik kezelésbe”. A Vince utcában várhatóan szeptember harmadik harmadában kezdődik a munka: itt ezer négyzetméternyi burkolatot felbontanak, alábetonoznak, s leragasztják a járólapokat. Merza Péter aláhúzta: az utca teljes egészében soha nem lesz lezárva, azaz a környék lakói szabadon mozoghatnak az építkezések alatt is.

A Vince utca felső szakaszán a Tettye térrel összeköttetést biztosító gyilokjárót építik meg ezzel egy időben, s 130 folyóméteren keresztül palánkot építenek a havihegyi sétány maradék részén. Ez utóbbival halottak napjáig végeznek.
Az Ágoston térrel kapcsolatban megtudtuk: ott a jelenlegi földhányásokat elegyengetik, parkot alakítanak ki a most feldúlt részen. Emellett a templom melletti városfal rommaradványait konzerválják, bemutatják, s a régi templom kapuját is helyreállítják. A palotarom környékén szintén a falakat erősítik meg, tartósítják.

Mint arról korábban beszámoltunk, a város a területen korábban tevékenykedő fővállalkozóval, az I-AXIS Kft.-vel azért bontott szerződést a munkák befejezte előtt, mert az önkormányzat szerint a társaság a Tettye park megújítása második ütemének munkálatai során egyes helyeken (például a Vince utcában) jelentős hiányosságokat hagyott maga után, s a meghosszabbított határidőket sem tartotta.

A város sürgősségi közbeszerzést írt ki, amelyen négy cég jelezte részvételi szándékát. A legtöbb kritériumnak a Sztráda 92 Kft. felelt meg, amely ugyanakkor a tervezett költségeknél drágábban, 180 helyett valamivel több mint 300 millió forintért tudta csak elvállalni a munkát.

hirdetés

Comments are closed.