Nekik lesz ebédük nyáron

A nyári szünidei hónapok alatt negyvennégy napon keresztül biztosít napi egyszeri ingyenes meleg étkezést a város önkormányzata az ötszáz leginkább rászoruló pécsi gyermek számára.

hirdetés

A szociális étkeztetést a legrászorultabb korcsoport, az általános iskolai 1-8. osztályos, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő tanulók számára biztosítják.

Közülük is legalacsonyabb jövedelemmel rendelkező családokat vonják majd be, akik számára a legnagyobb segítséget jelenti a nyári hónapokban gyermekeik napi egyszeri, meleg étellel való ellátása.

Családjaikat a városháza Humán Főosztályának területi szociális központjai értesítik ki, s fogadják a fenti kritériumoknak szigorúan megfelelő érintettek jelentkezését, érkezési sorrendben – hangsúlyozták a főosztályon.

A város – a korábbi évekhez hasonlóan – a gyermekek lakóhelye szerinti legközelebbi főzőhelyeken szeretné megoldani az étkeztetést. Egy adag, számukra biztosított étel 440 forintba kerül, amely ötszáz rászorulóra vetítve közel 9,7 milliót tesz ki a negyvennégy napos időszak alatt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium minimum huszonnégy százalékos támogatást garantál a nyári szociális étkeztetéshez, ezzel számolva az önkormányzatnak 7,3 millió forintos önrésszel kellene hozzájárulnia a rászoruló gyermekek ellátásához.

Elképzelhető azonban, hogy ennél nagyobb arányú minisztériumi támogatást is kaphat Pécs: erről a tárca vezetője június 1-éig dönt.