Nem becsülik meg a hollandok ajándékát

Bár a Hollandiából származó, Pécsett élő Simon Wintermans minden évben komolyan lobbizik, hogy több tízezer tulipánhagymát szerezzen Pécsnek, a városlakók egy része évről évre tizedeli az állományt. Ennek ellenére Simon idén is mindent megmozgat, hogy adományokat kapjon városunk.

hirdetés

GALÉRIA. KLIKK IDE!

A magyarországi hollandok a tavalyi évben is, immár harmadszorra örvendeztették meg a pécsieket szemet-szívet gyönyörködtető, kedves ajándékkal: míg 2009-ben és 2010-ben mintegy 33-33 ezer virághagymát adtak városunknak, addig tavaly már kétszer annyi holland hagyma kerülhetett a pécsi zöldterületek földjébe.

Most tavasszal ugyanakkor nem csodálhatunk meg ennyi tő virágot, ugyanis azokat jelentős számban lopják, viszik. Simon Wintermans pénteken azért is járta körbe újságírókkal, fotósokkal a belvárost, hogy felhívja rá a figyelmet: ha nem vigyázunk a növényekre, s elviszik azokat, az akciónak nem sok értelme van.

Ennek ellenére a pécsi holland ebben az esztendőben is „beizzítja” kapcsolatait, s óriás szállítmányt vár Hollandiából. Ahogy tavaly is, idén is elsősorban tulipánhagymákat ajándékozhatnak Pécsnek.

Rácz Henriett, a közterületeket kezelő BIOKOM Kft. munkatársa lapunknak azt mondta, szemléletbeli változásra van szükség, hogy mindenki belássa: a köztéri virágok leszakításával több embernek okozunk fájdalmat, mint örömet.