Nem bírt a Vidi a PMFC-vel

A Videoton gárdája látogatott Pécsre, az Újmecsekaljai Stadionba a Labdarúgó NB I 15. fordulójában. A bivalyerős kerettel rendelkező fehérváriak csak egy pontot tudtak elrabolni a szervezetten játszó baranyai együttes otthonából. Igaz, mindkét együttes eldönthette volna a találkozót.

hirdetés

Noha a kiváló játékosállománnyal bíró vendég alakulat hétről-hétre bizonyítja helyét Európa második számú kupasorozatában, a hazai pontvadászatban mindössze a 4. helyen “szerénykednek”. Komoly téttel bírt tehát számukra a mérkőzés, hiszen egy esetleges győzelemmel a dobogó legalsó fokára léphettek volna fel.

Ezzel szemben a hazai együttes teljesítménye messze elmarad a várakozásoktól. A gyenge szereplés miatt pedig a tulajdonos és a vezetőedző között feszült helyzet alakult ki. Biztató jelek azonban voltak: a hosszú hazai nyeretlenség megszakadt a Siófok ellen; döntetlen Miskolcon. A csapat pedig egyre inkább kezd összeszokottan játszani.

Nem volt ez máshogy most sem. Supka Attila ígéretéhez mérten csapata nem ijedt meg ellenfelétől és mert bátran futballozni. A meccs egésze alatt egyenrangú ellenfele volt a riválisának, amely legjobb összeállításában állt fel. Noha a mérkőzés nem bővelkedett a gólszerzési lehetőségekben, a 4.000 szurkoló egy remek iramú, élvezhető mérkőzést látott.

A kaput egyik csapat sem tudta bevenni ezen a napon. A mérkőzés nagy helyzetét azonban a hazaiak dolgozták ki. Bajzátot ugratták ki remek ütemben, ám a csatár ziccerben Bozovic kapusba lőtte a labdát. Bár mindkét oldalon voltak még kósza kísérletek, ám vagy a védelmek, vagy a remek napot kifogó kapusok tudtak tisztázni. Nikolic lövésével pedig pár centit tévedett, amely így a kapufán csattant. 0-0 maradt a vége. A mérkőzés eseményeihez hozzátartozik még, hogy Paulo Sousa ismét kiállíttatta magát.

A felek tehát pontosztozkodással zártak, a Pécs megérdemelten ért el döntetlent egy nehéz meccsen. A csapaton látszottak a szervezettség jelei. Jövő héten azonban már csak a győzelemmel lehetnek elégedettek, amikor a Paksot fogadják pénteken.

PMFC-Matias – Videoton FC 0-0
PMFC-Matias: Dibusz – Fodor, Lantos, Krejci, Zeljkovic – Horváth A. (Demjén, 79.), Akassou (Nagy O., 56.), Grumics (Bodnár, 83.), Uzoma, Wittrédi – Bajzát
Videoton FC: Bozovic – Brachi, Vinícius, Caneira, Szolnoki – Gyurcsó, Mitrovic, Sándor Gy. (Kovács I., a szünetben), Tóth B. (Oliveira, 75.), Walter Lee (Torghelle, 68.) – Nikolics