Nem engedte felszállni az utasokat a villányi vonatra a kalauz!

Olvasónk Villánykövesdről szeretett volna hazamenni Pécsre, de állítása szerint úgy 20 emberrel együtt a vonat otthagyta őket a megállóban, mert a kalauz azt mondta, hogy “neki közlekednie kell a vonaton”. Olvasói levél: 

hirdetés

„Egy apró kis szösszenetet szeretnék megosztani mindenkivel.

 2017.10.07-én  Villánykövesden voltunk barátainkkal egy pincében borkóstoláson. Mikor ezt leszerveztük még nem tudtuk, hogy hibát követünk el azzal, hogy pont azt a hétvégét választottuk, mikor a Villányi Bornapok zajlik.

 A 17.10-es vonattal utaztunk Pécsről Villánykövesdre és úgy terveztük, hogy a 22.04-es vonattal indulunk vissza Pécsre.

 Leérkeztünk időben a megállóba, jött is a vonatnak nevezett Studenka. A megállóban kb. 15-20-an várakoztunk. A megállást követően kb. 8-10 fő fel tudott szállni, majd közölte velünk a kalauz, hogy neki közlekednie kell a vonaton, ezért több embert nem enged fel, várjuk meg a következő vonatot, ami 2 óra múlva jön. Ezzel bezárta az ajtót és már indult is. Akik ottmaradtunk, el sem akartuk hinni, hogy ilyen van. Aki járt arra, az tudja, hogy a megállóban semmi nincs, van ugyan egy épület, ami valamikor a váró lehetett, de az ablakai bedeszkázva, az ajtaja zárva. Ott álltunk a hidegben és azon törtük a fejünket, hogy mi tévők legyünk, mert az biztos, hogy itt nem fogunk várni 2 órát. Mérgemben felhívtam a MÁV ügyfélszolgálatát és rákérdeztem, ez így helyes-e?

Az ügyintéző nagyon kedves és segítőkész volt, de sajnos ezzel nem jutottunk előrébb, a panaszomat természetesen rögzítette, és azt ígérte hogy 30 napon belül kivizsgálják és választ küldenek az email címemre. A MÁV büszkén hirdette hogy még különvonatot is indít a bornapokra tekintettel, de azt nem hirdette hogy a menetrendszerinti járatra nem lehet feljutni. Az ügyintéző, akivel beszéltem szabadkozott, hogy nem tudják előre hány utas lesz, de kérdem én, ha lefelé kb. 10 kocsiból álló rendes vonat megy tele emberekkel, akkor nem gondolható, hogy az az embertömeg vissza is akar majd jutni? Köztünk szólva semmi következménye nem lesz ennek az egésznek, mindenki jól végezte a dolgát, senki nem hibázott, ez így van jól.

 Szerencsére elértünk egy barátunkat, aki autóval lejött értünk és hazahozott minket, csak bosszantó, hogy veri a mellét A MÁV, hogy az utasokért vagyunk, közbe meg ez a valóság. Sajnos, el kellett mondanom, mert mélységesen fel vagyok háborodva a történteken”.

Sz. T., Pécs