Nem kell 40 milliót fizetni a volt vezérnek

A legfelsőbb bíróság  döntése értelmében nem kell a városnak kifizetnie Varga Péternek, a Pécs Holding korábbi vezérigazgatójának a 40 milliós követelését.

hirdetés

A vagyonkezelő volt vezetője amiatt indított munkaügyi pert, mert szerinte jogtalanul mentette fel posztjából a városvezetés 2009-ben.

A negyvenmillió forintot elmaradt bér, prémium és kamatokkal együtt kellett volna kifizetnie a városi vállalatnak, s bár első fokon, majd pedig másodfokon is elvesztette a pert a város, a Kúria a Pécs Holdingnak adott igazat.

A cég jogi képviselője, Kamondi Mónika elmondta: a bíróság kimondta, hogy a városi közgyűlés jogszerűen járt el, amikor bizalomvesztésre hivatkozva rendkívüli felmondással élt Varga Péterrel szemben, mivel megszegte kötelezettségeit. Mint ismert, a felmondás fő oka az volt, hogy a volt vezérigazgató nem tájékoztatta a pécsi önkormányzatot a Pécsi Közlekedési Zrt. buszainak egy harmadik cégnek történő értékesítéséről, és az azzal kapcsolatos bérleti szerződésről.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. jelenlegi vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a korábbi bírósági ítéletek alapján a neki ítélt összeg érvényesítésére Varga Péter felszámolási eljárást is kezdeményezett a vagyonkezelővel szemben, korábban ezt már felfüggesztette a Kúria, ám ez is okafogyottá vált. Hozzátette: sajnálatos, hogy a jól ismert buszos ügyletnek a története még sokáig éreztetni fogja hatását.